Cars of the future- a jövő járművei

Cars of the future
When I was a child, a horrible image of the nineties was fed into my innocent mind. The film industry helped distribute scenes of what the future would look like. The earth invaded by powers from outer space after it had lost the battle in a terrifying nuclear war. Left short of resources and hope, much of the earth's face having to change. No room for primitive means of transportation, spaceships travelling faster than light and carrying us throughout the galaxy. Within the remnant of cities, moving pavements and awkward vessels did the job. No gas stations scattered along the highways. No traffic jams or road accidents. Not that it became a better place to live in, but more like a deserted planet!
Radioactive particles polluted both the air and the ground and left us with only memories of cycling and jogging.
No fancy cars nor the fight jostle parking lanes. No horns and definitely not a glimpse of a road sign. Driving license regarded an old-fashioned and driving lessons optional, with robots doing the tough mission of space travelling.
I grew up unwilling to put up with such horrors.
Soon, the eighties went by and the threat of an ugly fate was getting closer and closer.
Yet, we haven't given up most of our conventional modes of transport. High-class cars still capture our attention and the contents of our pockets.
Underground tubes have taken a new course now and are done underwater. Intercontinental journeys covered at space-age speed are an everyday reality. High-ranking officials have scoured the skies for fast, reliable and safe trips.
And most importantly, we haven't stopped improving already existing facilities. We are getting prepared for the future, for revolutionary changes in this field. It doesn't have to be as unpleasant as fictional films suggest. On the other hand, we'd better expect the worst and hope for the best. It's naive to think that nothing could go wrong with all statistics showing quite the opposite.
Depleted fuel sources, environmental hazards, fatal diseases caused by waste, thick exhaust fumes and many more.
It's about time we took action! Unless you find living in a flying saucer something worth looking forward to.


A jövő járművei
Amikor gyerek voltam, a 90-es évekről szörnyű képek voltak tudatlan elmémbe táplálva. A filmipar segített bemutatni a jövő világának látványát. A Földet földönkívüli erő özönlötte el, miután elvesztette csatáját egy borzasztó nukleáris háborúban. Az elhagyott forrásokon és reményeken kívül a Föld arcának is változnia kellett. Nincs igény a szállítás primitív formáira, űrhajók utaznak a fénynél gyorsabban, és visznek minket a galaxison keresztül. A városok helyi maradványain belül mozgó járdák és nehézkes hajók végezték dolgukat. Nincsenek benzinkutak az országutak mentén. Nincsenek közlekedési dugók vagy közúti balesetek. Nemhogy alkalmassá vált volna az életre, de inkább egy lakatlan bolygóvá válik. Radioaktív részecskék szennyezték a levegőt és a földet és nekünk a biciklizésnek és a kocogásnak csak az emlékét hagyták meg. Nincsen luxusautó és a parkolóhelyért való küzdelem sem. Nincsenek dudák sem útjelzések. A közlekedési szabályok ódivatúak lettek és a vezetői leckék tetszőlegesek, robotok végzik az űrutazás fáradtságos küldetését. Felnőttem, úgyhogy nem vagyok hajlandó belenyugodni ilyen szörnyű dolgokba. Hamarosan átlépjük a nyolcvanas éveket és a csúnya végzet fenyegető veszélye egyre közelebb és közelebb kerül. Még nem adtuk fel legtöbb, hagyományos közlekedési szokásunkat. Az első osztályú kocsik még mindig megragadják figyelmünket és zsebeink tartalmát. A föld alatti metró új irányt vett és víz alatt is elkészült. A nemzetközi utazások az űrhajózás korának sebességével, mindennapos realitások. Magas beosztású hivatalnokok meghódították az eget a gyorsabb és megbízhatóbb, biztonságos utazások miatt. A legfontosabb, hogy nem hagytuk abba a létező lehetőségek fejlesztését. Felkészültünk a jövő forradalmi változásaira ezen a téren. Nem muszáj olyan kellemetlennek lennie, mint amivel a fantáziafilmek ámítanak minket. Másrészt jobb felkészülni a legrosszabbra és reménykedni a legjobbért. Naiv dolog azt gondolni, hogy semmi nem lehet rossz, amikor a statisztikák éppen az ellenkezőjét mutatják. Kimerült üzemanyagforrások, környezetszennyezések és halálos betegségek, amelyeket a szemét, a sűrű ártalmas füst és sok más okozott. Itt az idő, hogy cselekedjünk! Különben egy repülő csészealjban találod magad és vársz valami értékesebbre.